fbpx

11 вересня День Пророка Іоанна Предтечі: Чудотворні молитви, які мають величезну силу і допомагають усім!

ЯКІ МОЛИТВИ ТРЕБА ЧИТАТИ Пророка Іоанна Предтечі

Молитва Іоанну Хрестителю Предтечі – одна з найбільших в православ’ї. У ній – любов до Господа і праведна віра, які дають силу і надію кожному християнину. Вона сповнена покаяння і смирення, що ведуть людину до покаяння і Божого всепрощення. Молитва святому має воістину величезну силу, і кожен, хто до неї звертається, знаходить довгоочікувану допомогу і знаходить спокій.

ЖИТТЯ ПРОРОКА ІВАНА ПРЕДТЕЧІ

Найвеличніший святий, пророк, Предтеча і Хреститель Господній Іоанн народився від праведних Захарії і Єлисавети (ім’я Іоанн означає «благодать Того») близько Хеврона. До явища свого народу Іоанн жив у пустелях, зростав і зміцнювався духом, проводив час в пості і молитві.

Коли Іоанн досяг віку 30 років, Бог наказав йому йти в долину річки Йордан, щоб сповістити всім про скоре пришестя в світі Спасителя, проповідувати, що порятунок можливий лише шляхом каяття у своїх гріхах і хрестити людей хрещенням покаяння.

Іоанн вимагав, щоб покаяння було щирим і супроводжувалося виправленням людини і добрими справами. Людей, які сповідували свої гріхи, Іоанн хрестив, занурюючи у води Йордану.

Ісус Христос теж прийшов з Назарета прийняти хрещення від Івана, але пророк, знаючи, Хто перед ним, говорив: «Мені треба хреститися від Тебе, і чи Тобі йти до мене?».

Господь відповідав: «… так потрібно нам виповнити усю правду», тобто ыдею Божу і старозавітні пророцтва. Іоанн підкорився і хрестив Ісуса Христа.

У ЧОМУ ДОПОМАГАЄ ІВАН ПРЕДТЕЧА, ПРО ЩО ЙОМУ МОЛОТИСЯ

Дуже часто до пророка звертаються люди, щоб вгамувати фізичний біль, що виходить від голови, бо його зазнала мука і стала святинею, яка здатна зцілити тіло і заспокоїти душу. Навіть зображення Іоанна, яке подається на святих ликах у вигляді голови страждає, символізує звернення з проханням вгамувати головний біль.

Також до нього приходять, щоб знайти власне покаяння, зрозуміти свої думки і розібратися в них, адже спокій душевний і фізичне зцілення дарують гармонію, а вона відкриває світ по-новому, міняючи людину в кращу сторону. Предки ж шанували його за неоціненну допомогу в збереженні роду людського і господарських справах (посіви, родючість, пасіка).

Іоанн Хреститель – пророк, який був прославлений Церквою і людьми в століттях. Його праведність в чесності, а вона, як відомо, – вірний шлях до праведної вірі і вічної благодаті.

МОЛИТВА Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна Молитва Іоанна Предтечі для заспокоєння душі

«Хрестителю Христовий чесний Предтечі, крайній пророче, перший мученику, Постніков і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий! Тебе молю, і тобі вдаючись не відкидай мене від твого заступництва, не залиш мене грішного багатьма гріхи; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням; очисти мене, гріхи оскверненнаго, і спонукати ввійти, іможе нічтоже кепсько входить, до Царства Небесного. Амінь ».

МОЛИТВИ Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна Молитва Іоанна Предтечі для заспокоєння душі

«Хрестителю Христовий чесний Предтечі, крайній пророче, перший мученику, Постніков і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий! Тебе молю, і тобі вдаючись не відкидай мене від твого заступництва, не залиш мене грішного багатьма гріхи; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням; очисти мене, гріхи оскверненнаго, і спонукати ввійти, іможе нічтоже кепсько входить, до Царства Небесного. Амінь ». Молитва Іоанну Хрестителю про зцілення від головного болю «Хрестителю Христовий, проповіднику покаяння, кающагося не погорди мене, але разом поставлю з ВОІ небесними, молися до Владики за мене недостойного, унилаго, немощнаго і сумного, у многая біди впадшаго, утружденнаго бурхливими помисли ума мого: аз бо єсмь вертеп злих справ, аж ніяк не маєш кінця гріховного звичаєм, прибитий бо є розум мій земним віщого: що сотворю, які не живемо. І до кого вдамся, так врятована буде душа моя? тільки до тебе, святий Жанні, благодаті тезоіменіте, яко тя перед Господом по Богородиці вем больша бити народжених всіх, бо ти сподобився єси торкнутися верху Царя Христа, який прийняв гріхи світу, Агнця Божого. Його ж моли за грішну мою душу, та поне відтепер, в первийнадесять годину, понесу тяготу благу і прийму мзду з останніми. Їй, Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, крайній Пророче, перший у благодаті мученику, Постніков і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий, тя молю, до тебе прибігаю: чи не відкинь мене від твого заступництва, але підведи ма падшого багатьма гріхи; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням, понеже обох начальник єси: хрещенням омиваяй прародітельний гріх, покаянням же очіщаяй коегождо справа кепсько; очисти мене гріхами оскверненнаго і спонукати ввійти, аможе нічтоже кепсько входить, у Царство Небесне. Амінь ».

 

You cannot copy content of this page